En side om motorsykkel

Og litt annet

Dekkomlegging med nytt "hjelpemiddel".

Kjøpefingeren klikket litt i god tid før jul og her om dagen kom julegaven til kona i posten. En sak til å legge om dekk med. Supertilbud osv. Sikker på at hu ønsket seg det :).

Pakket opp og fikk montert greiene på et bord i garasjen. Det så såå enkelt ut på den filmen Mekkern la ut på forumet. De sa ikke noe om at dekket der var laget av en svart myk kondom!!! Jeg har altså TKC70 dekk som jeg skulle teste ut på.


Etter litt kjapp og provisorisk oppmontering måtte jeg teste ut litt. 

Det å få løsnet dekket fra felgen fungerte slik tålelig greit.  

Så var det å prøve neste skritt, fant fort ut at den måtte skrues fast da jeg ikke har 4 armer, eller er tvilling. 

Boltet bordet fast i gulvet og skrudde greia fast i bordet.  Nå skal det gå bedre her..

Jeg fant fort ut at smøring med dekkpasta var et must, MYE smøring. 

Det var greit å få vippet opp dekk-kanten på den som gli rundt, men utforminga på den saken er ikke god. Den slipper bare dekker ned i felgen igjen så måtte bale litt med flere spaker for å få den opp. 


Men det gikk til slutt. Og med manneflu så orket jeg ikke mer i dag. 

Men erfaringen er at jeg må smøre mer på BEGGE sider av dekket så alt glir lettere. Mulig at det og vil hjelpe på at dekket ikke glir ned igjen, selv om jeg tviler litt.. 

Og til forsvar for egen impulsivitet så var det greit å prøve, og prisen var ikke avskrekkende. Dette tror jeg kan bli bedre neste gang... Og etter å ha sett på filmen på You Tube en gang til så ser jeg at jeg bomma litt med noen detaljer, så nå ler jeg godt og skal prøve en gang til.

Se det ja, det går lettere å se bruksanvisningen først.. Nå var dekket av på ca 1 minutt.